رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی، به افزایش کانونهای تب برفکی در این استان هشدار داده و توضیح داده است که وضعیت بیماری تب برفکی در دامهای استان در این سال روند طبیعی داشته و در ماههای اخیر تعدادی کانون بیماری مشاهده شده است.
دکتر مهدی جان محمدی افزود: با توجه به مشاهده تعدادی کانون بیماری تب برفکی در استان مرکزی، دامداران نیاز دارند که موارد بهداشتی مربوطه را در دستور کار قرار دهند. انجام واکسیناسیون دامها و ضدعفونی جایگاه دام در دامداریها و روستاها از مهمترین اقداماتی است که از دامداران خواسته شده است. همچنین، از نقل و انتقال دام به صورت غیربهداشتی و بدون هماهنگی با دامپزشکی استان به شدت خودداری کنند.
وی توضیح داد: شیوع بیماری تب برفکی در سطح کشور و استان مرکزی خسارتهای اقتصادی جبرانناپذیری را برای دامداران و استان به همراه داشته و جلوگیری از نقل و انتقال دام در استان در کنار اجرای طرحهای واکسیناسیون و ضدعفونی دامدارایها نقش مهمی در جلوگیری از شیوع این بیماری در استان دارد.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی اعلام کرد که تاکنون ۳۰۰ هزار مترمربع جایگاه دام در استان ضدعفونی شده و ۲۱۳ هزار و ۴۶۱ دام سنگین و یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۶۹۳ دام سبک علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدهاند. همچنین، عملیات واکسیناسیون توسط بخش خصوصی و دولتی در حال انجام است.
دکتر جان محمدی خاطرنشان کرد: واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون دامهای استان مرکزی علیه بیماری تب برفکی به میزان کافی تهیه شده و دامداران میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون بخش خصوصی، به سرعت به امر واکسیناسیون دامهای خود اقدام کنند.
وی افزود: برنامههای دیگر این ادارهکل برای مقابله با بیماری تب برفکی شامل اجرای طرح پایش فعال توسط کارشناسان دامپزشکی استان، آموزش دامداران برای دفن بهداشتی دامهای تلف شده، جلوگیری از رهاسازی دامهای تلف شده در طبیعت و هماهنگی با دهیاران برای دفن بهداشتی و تهیه سمپاش برای سمپاشی جایگاه دامها و دامداریها میشود.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی نیز از دامداران استان خواسته است که با رعایت اصول امنیت زیستی، از خرید و فروش و جابجایی و حمل و نقل دام در مناطق پرخطر و پرتراکم دام به شدت خودداری کنند و هرگونه تلفات را به شکل بهداشتی دفن نموده و موارد مشکوک را به سرعت به دامپزشکی محل اطلاعرسانی کنند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یکهزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.